Kimino Designin tarina

Unelmana oma yritys

Kimino Design syntyi yhden ihmisen unelmasta, intohimosta käsillä tekemiseen sekä halusta edistää kierrätysajatusta. Yrityksen perustamista innoitti halu hypätä pois urakeskeisestä, kiireisestä oravanpyörästä kohti yksinkertaisempaa, mutkattomampaa ja tyydyttävämpää elämää.

Ajatuksena hieno, mutta voiko yrityksen perustamista miettiä yksinkertaisempana tai millään tavalla helpompana vaihtoehtona? Olemmehan tottuneet ajattelemaan, että yrittäjä työskentelee 24/7 ja sekä työn, että stressin määrä on valtava. Yrittäjyyteen liitetään myös vahvasti epävarmuus ja riskinotto. Toisaalta yrittäjä on myös oman itsensä herra, voi suunnitella ajankäyttönsä niin kuin itse haluaa ja saa tehdä ainakin osittain juuri haluamiaan asioita. Mikä on sitten totuus – sen voin kertoa, kun olen pyörittänyt yritystäni hieman pidempään. 

 

"Unelmana oma yritys, intohimona kierrätys"

Taustaa

Työurani olen tehnyt toimistotyössä taloushallinnon puolella ja työn vastapainona käsillä tekeminen on toiminut sekä rentoutumiskeinona että myös tapana kanavoida luovuuttani. Olen aina unelmoinut, että voisin joskus hankkia leipäni kauniita asioita tekemällä. Luonto ja eläimet ovat lähellä sydäntäni ja niiden vaikutus näkyy vahvasti myös koruissani.

Kuinka päädyin hopeakoruihin?

Viisitoista vuotta sitten tutustuin korujen valmistukseen. Väkersin helmistä ja metallilangoista kaikenlaista, mutta en saanut todellista kipinää tekemiseen. Sitten löysin hopeakurssit ja hopeasta tuli intohimoni. Sen työstämistä olen opiskellut ja harjoitellut nyt kymmenen vuotta, enkä kyllästy siihen millään. Hopea on puhdas ja kaunis materiaali ja hopeiset korut käyvät niin arkeen kuin juhlaan.

Noin viisi vuotta sitten löysin vanhat hopealusikat ja -haarukat ja tiesin heti niiden olevan oma juttuni. Vanhoissa hopeisissa aterimissa yhdistyvät kaikki ihailemani asiat: materiaali, vanhan esineen tarina, ihastuttavat koristeelliset kuvioinnit ja ennen kaikkea kierrätysajatus. Mikä onkaan hienompaa, kuin suunnitella jo olemassa olevalle esineelle jokin uusi käyttötarkoitus?

Uusia mahdollisuuksia

Löydettyäni oman polkuni, päätin hypätä tuntemattomaan. Sanouduin irti leipätyöstäni ja perustin yrityksen. Kimino Design haluaa tuoda kauniit, yksilölliset ja laadukkaat korut kaikkien saataville verkkokaupan kautta.

Pohjamateriaalina koruissani käytän enimmäkseen vanhoja 1900-luvun hopeisia kahvilusikoita, haarukoita sekä muita hopeaesineitä, joista työstän käsin koruja. Materiaaleina käytän jonkin verran myös hopealevyä ja -lankaa sekä tilauksesta teen myös kultakoruja.

Teen tilaustyönä koruja asiakkaiden omista hopeisista lusikoista tai -haarukoista. Jos olet vaikkapa perinyt hopealusikoita tai Sinulla on tallessa oma hopeinen kummilusikkasi, voimme yhdessä suunnitella korusi. Valmistamistani korumalleista löytyy myös varmasti inspiraation lähteitä.